Nejlahodnější šunka na světě je Bellota

Jamón Ibérico de Bellota je delikatesa srovnávána pouze s nejlepčím kaviárem, foie gras či reservními víny. Šunka je jemnější, šťavnatější a lahodnější chuti. Je to jedna z největších delikates dostupných na světových trzích. Bellota je považována za nejlepší šunku na světě. Pokud chcete to nejlepší volte Jamon Iberico de Bellota před Jamonem Iberico de Cebo.

Jamón Ibérico de Cebo je lepší než Jamón Serrano

 

Jamón Ibérico de Cebo je díky genetické výbavě unikátní rasy iberského prasete unikátnější a lahodnější než Jamon Serrano. Pokud si přejete ohromit klienta či druha nebo udělat radost sami sobě, mějte na paměti, že Iberico de Cebo je lepší než Jamon Serrano.

Jamón (zadní kýta) je lepší než Paleta (přední kýta)

Kvalita masa je u Jamonu větší, navíc mějte na paměti, že poměr masa na celkové hmotnosti Jamonu je o dost větší. Kost važí podobně u Jamonu i u Palety. Krájení palety vyžaduje také mnohem více zručnost, jelikož se většinu času musíte potýkat s ořezáváním kostí. Prosím mějte napaměti že čím menší kus tak tím méně masa.

Čím delší doba zrání, tím lépe

Pro kvalitu a délku zrání je podstatná hmotnost kýty a množství tuku, který zabraňuje vysoušení masa a umožňuje pozvolné zrání. Kvalitní dlouhé zrání je tedy možné pouze u velkých kýt s dostatečným tukovým obalem. Delší doba zrání, uvedená u jamónu v měsících, svědčí tedy o kvalitnějším produktu. Nejkvalitnější Jamony v době prodeje mají kolem 8kg.

 

Větší kýta je lepší než menší

Větší kýta umožňuje delší dobu zrání, což se projevuje na vyváženosti chutí. Další výhodou větší kýty je vyšší poměr masa na celkové hmotnosti a snadnější krájení, při němž většinu času pracujeme s širokým pruhem čistého masa, který se dokonale hodí ke krájení rovnoměrných plátků. Větší hmotnost znamená tedy většinou i vyšší cenu za kilogram. Zde 100% platí pořekadlo "nejsme tak bohatí abychom si kupovali levné věci".

 

Jamón Ibérico je lepší než Jamón Serrano

 

Košík  

produkt (prázdný)